Våra utvalda varumärken

Vi som arbetar på Ringdahls Optik är legitimerade optiker. Stolta sådana, givetvis. I butikens egen verkstad justerar vi skalmar, tillpassar glas och utför traditionellt optiskt hantverk.
Men vi har också en passion för färg, form och trender. Vi kallar det glasögonmode och ser det som en viktig och mycket spännande del av vårt yrke och företagande.
Bågarna du finner på våra hyllor är utvalda av oss personligen och svåra att hitta någon annanstans. Vi samarbetar både med fristående designers och olika modehus från världens alla hörn.

AHLEM

Ahlem Manai-Platt är född i Paris och nu bosatt i Venice Beach i Kalifornien där hon designar för det egna märket. Bågarna tillverkas sedan för hand i Oyonnax i Frankrike. Resultatet är glasögon av högsta kvalitet. Varje modell är döpt efter en gata eller tågstation i hemstaden Paris. Merveilleux!

DITA

Med en delad passion för design och fotografi sedan unga år, grundade de goda vännerna Jeff Solorio och John Juniper DITA i Los Angeles 1995. Samma år lanserades även den första kollektionen. Innovation, exklusiva material och högklassigt hantverk har varit märkets signum sedan dag ett.

GARRETT LEIGHT

Hans pappa grundade klassiska Oliver Peoples men nu är det eget märke som gäller. Med start i Venice 2010 har Garrett Leights bågar blivit en självklar del av den aktuella modescenen. Los Angeles musik, konst och surfkultur är en viktig och ständigt aktuell inspirationskälla för GLCO.

CUTLER AND GROSS

Grundat 1969 i London av herrarna Graham Cutler och Tony Gross som hade lärt känna varandra på optikerskolan under tidigt 60-tal. Den första egna butiken öppnade i Knightsbridge 1971. Märket är vida känt för sin kombination av italienskt hantverk och klassisk och tidlös brittisk stil.

DICK MOBY

Goda vännerna Tim och Robbert från Amsterdam gav sig ut på den sämsta surfresan någonsin 2012. Både hav och stränder var fulla av skräp. De tog av sig våtdräkterna, åkte hem och bestämde sig för att göra något åt saken. Valet föll på glasögon och solglasögon tillverkade av återvunna material.

MOSCOT

Ett av de klassiska märkena, grundat av Hyman Moscot som anlände från Europa till New York 1899. Den första egna butiken öppnade på Rivington Street 1915. Bland kända kunder genom åren finns bland andra Andy Warhol och Truman Capote. Än i dag drivs Moscot som ett familjeföretag.

SAINT LAURENT

Modehuset Yves Saint Laurent grundades i Paris1961 av den ikoniske designern med samma namn. Känt för sina klassiska och tidlösa plagg som banade väg för en hel bransch. 2012 ändrades namnet då ”Yves” övergavs. Sedan i april 2016 är Anthony Vaccarello märkets creative director.

EQUE.M

Inflytelserik och prisbelönt designer som gör succé över hela världen med sina exklusiva glasögonbågar som tillverkas för hand i Japan av skickliga hantverkare. Han föddes själv nära Fukui, som är Japans centrum för tillverkning av glasögon och lockades in i branschen redan vid tidig ålder.

CELINE

Det klassisk modehuset Celine grundades redan 1945 i Paris av Céline Vipiana. Mest känt är märket för sina ikoniska handväskor. Genom åren har sortimentet breddats men fortfarande är det produkter av högsta kvalitet som gäller. Glasögonen och solglasögonen har blivit favoriter bland många modeintresserade världen över. I dag leds verksamheten av den kände franske designern Hedi Slimane.

TOM FORD

Karriären tar fart 1994 när Tom Ford utses till kreativ chef för det anrika modehuset Gucci. År 2000 får han även det kreativa ansvaret för Yves Saint Laurent. 2005 lanserar så Tom Ford sitt eget varumärke och succén är omedelbar. Kläder, dofter och glasögonkollektionerna får snabb spridning.

LOEWE

Ett av världens äldsta modehus, grundat av Enrique Loewe Roessberg i Madrid redan 1846. Loewe är mest känt för sina lyxiga lädervaror men även kläder, parfymer, glasögon och solglasögon ingår i utbudet. Bågarna görs för hand i finast tänkbara acetat och uttrycket är ”high fashion”.

BOTTEGA VENETA

Italienskt modehus grundat 1966 i Vicenza av Michele Taddei och Renzo Zengiaro. Med fokus på hantverksmässigt tillverkade lädervaror blev märket snabbt känt för sin höga kvalitet. Kunder som Jackie Onassis bar det ikoniska märket under tidigt 1970-tal. Dagens bågar för traditionen vidare.

VICTORIA BECKHAM

Det Londonbaserade märket grundades 2008 och har vunnit ett flertal prestigefyllda priser sedan dess: Best Designer Brand samt Brand of the Year. Bågarna utvecklas i den egna studion för att sedan tillverkas för hand i Italien. Modebilden förenar klassisk design med en egen personlig twist.

Besök gärna butiken och upptäck fler av våra utvalda märken!