Linser

I egenskap av kontaktlinsoptiker vet vi allt som är värt att veta om linser. Och det är en hel del att hålla reda på: mjuka linser, hårda linser, nattlinser, progressiva linser, endagslinser, veckolinser, månadslinser…
Boka tid för en konsultation så hjälper vi dig att välja rätt linser utifrån dina behov. Vi säljer de flesta av marknadens ledande märken: Alcon, Bausch & Lomb, Coopervision, Johnson & Johnson med flera.

Dags för linsundersökning

Förutsättningen för att kunna göra en noggrann linsundersökning är man först har gjort en synundersökning. Under själva linsundersökningen kontrollerar vi ögats allmänna status och bedömer om linsen sitter optimalt och om den har rätt styrka. I samband med undersökningen kan det även vara lämpligt att testa olika linsnyheter för att eventuellt hitta en mer passande lins för just dina behov.

Ring 08-650 19 22, besök oss på Flemingatan 36 eller använd vår direktbokning nedan:

Varför välja linser?

Linser handlar om frihet för de flesta användare. När vi sportar exempelvis, oavsett om det handlar om golf, tennis, segling eller skidåkning, är linsen alltid följsam och lätt att använda. Många väljer även att växla mellan linser och glasögon för att kunna matcha klädstil och humör. En lins på ena ögat kan även ersätta läsglasögonen om man så önskar. Och med linser på ögonen går det även utmärkt att använda solglasögon utan slipade glas.

Det stora utbudet av linser med olika profiler gör det dessutom lätt att hitta “sin” lins som känns bra och som fungerar tillfredsställande.

Nattlinser

Nattlinser är stabila kontaktlinser som används på natten vilket påverkar synen positivt under dagen. Nattlinserna formar om hornhinnan under natten, vilket förbättrar synen i minst 16 timmar efter att man tagit ut dem på morgonen. Redan efter första natten märker man skillnad men full effekt uppnås efter 3 – 12 nätters användande.

Ortokeratologi, som korrektion med nattlinser också kallas, är reversibel vilket betyder att effekten endast finns där då man använder linserna. Slutar man att använda nattlinserna återtar hornhinnan sin ursprungliga form och synfel.

Nattlinser kan korrigera närsynthet upp till -5,50 D och astigmatism upp till -2,50 D samt lässtyrka upp till +1,75 D. Nattlinser tillpassas endast av specialister och linserna skräddarsys efter linsbäraren.

Många studier visar att användning av nattlinser hos barn bromsar utvecklingen av närsynthet. De är även bra för personer, barn som vuxna, som vill vara linsfria under dagen.

Våra linsmärken i butiken:

Alcon, Bausch & Lomb, Coopervision, Johnson & Johnson