Glasögon

Vi har alltid ett brett utbud med många av de klassiska märkena representerade men även ett flertal nya och mindre märken som vi köper in på mässor ute i världen. Du ska alltid hitta det du behöver hos oss. Men även det du inte visste att du behövde! Börja med att boka tid för en synundersökning så hjälper vi dig att få de perfekta glasögonen utprovade.

Dags för synundersökning

Som du säkert vet så förändras synen med åren och vi rekommenderar därför att du gör en synundersökning med jämna mellanrum. Vi kan även göra en fördjupad synundersökning, en så kallad ögonhälsoundersökning då vi gör en tryck- och synfältsmätning samt fotograferar ögonbotten. Vi svarar givetvis även på alla övriga frågor du har i samband med undersökningen. Vi som äger Ringdahls Optik är legitimerade optiker med lång erfarenhet av synhälsa och optiskt hantverk. Och passa även på att titta på våra många bågar som finns i butiken när du kommer förbi! Ring eller kom in i butiken så bokar vi en tid som passar.

Ring 08-650 19 22, besök oss på Flemingatan 36 eller använd vår direktbokning nedan:

Arbetsglasögon

En viktig del av vår verksamhet handlar om att prova ut och anpassa arbetsglasögon för våra kunder. Med arbetsglasögon avses glasögon som behövs specifikt för att personen i fråga ska kunna utföra sitt jobb utan besvär.

Arbetsglasögon används alltid utöver de ordinarie glasögonen och kan se olika ut beroende på person och arbetsuppgifter. Exempelvis kan den individuella arbetssituationen vid datorskärmen innebära att problem uppstår i form av att det suddar sig och att det kan ta lång tid för ögonen att växla från nära till långt håll. Symtom på att det krånglar kan vara huvudvärk, torra ögon, trötta ögon och rödögdhet.

Skötsel

1. Rengör dina glasögon minst en gång om dagen för maximal funktion.
2. Snabbrengör glasögonen med våra speciella putsdukar.
3. För en mer noggrann rengöring sköljer du glasögonen i ljummet vatten och använder diskmedel.
4. Ta alltid av och på glasögonen med båda händerna så blir inte bågen sned.
5. Förvara glasögonen i ett hårt fodral när de inte används.
6. Skölj aldrig glasögonen i varmt vatten då de är temperaturkänsliga.
7. Lämna glasögonen utanför bastun och undvik att lämna dem framme i solen.
8. Undvik även ångan och värmen från diskmaskinen och ugnen.
9. Kom in till oss en gång om året för en professionell service av glasögonen.

Våra glasögonmärken i butiken:

Andy Wolf, Dita, Schnuchel, Vasuma, Örgreen, Ahlem, Tom Ford, Cutler & Gross, Oscar Magnusson, Mykita, Lindberg, Moscot, Garreth Leight, Saint Laurent, Dick Moby, Loewe, Celine, Bottega Veneta, Victoria Beckham, Eque M, Akoni, Lazare, GCDS, Delirious, SALT och Barton Perreira